Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 16. apríla 2012

Japonská WASHI Tape

Ahojte,

dnes som trochu brázdila po internete a kochala sa rôznym nábytkom do bytu, ktorý niekedy v budúcnosti chcem mať :) No a naďabila som na zaujímavé spestrenie do každej domácnosti. Je to síce maličkosť, ale môžeme si ňou spestriť bytové doplnky... Tá maličkosť sa volá WASHI páska :)

Ide o papierovú pásku v krásnych farbách a vzoroch, ktorá sa vyrába z japonského papiera.
Zrod pásky treba hľadať v japonskej firme Kamoi, ktorá najprv vyrábala mucholapky a pásky na priemyselné účely. Až na podnet troch kreatívnych žien sa začali pásky vyrábať farebné a z ryžového papiera. Na výrobu sa používa aj kôra stromu gampy, bambus či konope. Dnes sú už dostupné v množstve farieb a vzorov, určené predovšetkým na kreatívne účely.

Kúpite ich v rolkách ako bežné lepiace pásky, v rôznych šírkach. Pri práci s nimi netreba používať nožnice, dajú sa jednoducho utrhnúť. Možno na ne aj písať, niektoré sú aj priesvitné. Môžete ich lepiť na čokoľvek a pomocou nich dekorovať povrch stien, nábytku, skla, plastov. Ak sa rozhodnete, z hladkých povrchov ich ľahko odlepíte.

Okrem vytvorenia rôznych motívov na rovných plochách môžete pásky použiť na prilepenie fotiek, orámovanie fotiek alebo iných obrázkov, zabaliť originálne darček alebo polepiť fádny kvetináč, vázu alebo iný dekoračný predmet. Ponúkame niekoľko kreatívnych inšpirácií, jej multifunkčné využitie je však obrovské.



Takže teraz už len šup ho do ulíc pozháňať si washi tape a kreativitka dostane šancu aj v takejto podobe :)

Vanilla-kate

 
Butw... Behať po obchodoch som ešte čas nemala, ale zato som objavila jedného dodávateľa, resp. dodávateľku podobných pások a myslím, že s celkom milou ponukou pások... Tu môžete nakuknúť aj zakúpiť :)


2 komentáre:

  1. http://www.bellarose.cz/dekorace/samolepici-designova-paska-wrap-it/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. www.sashe.sk/washiwashi

    OdpovedaťOdstrániť