Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 24. marca 2012

Broccoli-ová

     Ahojte,

    dnes by som Vám chcela predstaviť veľmi zdravú, farebnú a chutnú brokolicovú polievku. Začala ju robiť moja mamina, ktorá ma ju naučila.

    Takže potrebujeme dve menšie brokolice (alebo jednu väčšiu :), cibuľu, kúsok masla,  dva menšie zemiaky, mlieko, smotanu na šľahanie resp. na varenie, soľ, vegetu, korenie, staršie rožky alebo chlebík a mixér...

    Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Kým sa nám cibuľka praží, umyjeme a nakrájame brokolicu na malé kúsky, ktoré pridáme do hrnca s cibuľou. Pridáme vodu tak, aby bola brokolica zaliata. Varíme pokiaľ nám brokolica nezmekne.
    Keď sa tak stane, pridáme nakrájané zemiaky a dovaríme. Keď máme aj zemiaky mäkké, na chvíľu hrniec odstavíme z ohňa a odoberieme vodu do druhého hrnca. Robím to tak preto, aby sa mi lepšie suroviny mixovali.
    V hrnci zmixujem brokoličku a zemiaky na hmotu, ktorá pripomína redší prívarok. Potom do hrnca pridáme vodu, ktorú sme predtým odobrali, pridáme smotanu, mlieko, soľ, vegetu a korenie a dáme opäť variť. Mlieka pridávam tak 4-6 dcl. Keď nám polievka zovrie, odstavíme a môžeme naberať :)
    Rožky alebo chlebík nakrájame na kúsky a dáme opiecť do rúry. Sú vynikajúcou prílohou k polievke...
    No a ako to nakoniec vyzerá??? Nech sa páči a prajem dobrú chuť!




2 komentáre:

  1. Az sa mi slinky zbiehaju :) Buduci vikend - Brokolicova polievka ala Vanilla-Kate :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. som rada, ze som ta inspirovala :) potom sa urcite pochval.. inak.. dnes uplne perfektny segediiin, zevraj sa mozem uz vydavat :P

    OdpovedaťOdstrániť